Büyük hayaller kurarak yayın hayatına geçirme kararı aldığınız web sitenizi kurduktan sonra Google’da üst sıralara tırmanmak için SEO çalışmaları yapmaya yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi, SEO işlemleri esnasında da yeni bir siteye çok fazla yüklenmek fayda yerine olumsuz sonuçlar doğurabilir. Lafı daha fazla uzatmadan, sizleri derlemiş olduğumuz yeni web siteleri için SEO taktikleriyle baş başa bırakalım.
Teknik SEO işlemlerini tamamlayın
- Sitenizi Google Webmasters Tools‘a kayıt edin. Site haritası oluşturup bu sayfaya kaydetmeyi ihmal etmeyin. Yine robots.txt dosyasını da oluşturabilirsiniz.
- Yeni girilen içerikleriniz Google tarafından çok geç indeksleniyorsa Webmasters Tools‘taki “Google gibi getir” özelliğini kullanın.
- “post.php?id=1234” gibi bağlantılar yerine SEO uyumlu “kalici-baglanti-adresi.html” şeklindeki URL yapısını inşa edin.
- Facebook, Twitter ve Pinterest hesaplarını oluşturup yayınladığınız içerikleri bu platformlarda paylaşın.
- Başlık, meta açıklaması, fotoğraf açıklamaları ile birlikte H1 ve H2 etiketlerinde hedeflediğiniz anahtar kelimeyi sık sık geçirmeye çalışın.
- Anahtar kelimenizle benzer öbekleri bulmak için Google‘ın Anahtar Kelime Planlayıcısı aracını kullanın.
- İç linklemeye özen gösterin. Yazı içinde geçen kategori isimlerini yine sitenizdeki kategori URL’siyle eşleştirin.
- Düzenli, ancak yavaş yavaş içerik girmeye başlayın. Unutmayın, “İçerik kraldır”. Bir anda yüzlerce haberi yayına vermektense her gün aynı saat aralığında yeni yazıları yayınlamaya başlayabilirsiniz.
- Henüz Google tarafından yeni yeni tanınan bir web sitesine aşırı derecede backlink almak işe yaramak şöyle dursun, sitenizin spam olarak etiketlenmesine yol açabilir.
- Yeni sitelere profil backlink, wiki backlink ve blog yorumları şeklinde link almaktan sakının.
https://seoreq.com/yeni-web-sitelerine-s...ra-dikkat/