Bu uyarı oluşmuştur:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 418 - File: inc/plugins/tucukive.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/plugins/tucukive.php 418 errorHandler->error_callback
/inc/class_plugins.php 142 tucukive_postbit
/inc/functions_post.php 897 pluginSystem->run_hooks
/showthread.php 1121 build_postbit



Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler
0x3a
Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler
0
2118
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):1 Ziyaretçi
Şuan Çevrimdışı!
Şuan Çevrimdışı!
0x3a Yeni Üye
*

  • Konum: 10 | Balıkesir
  • Rep puanı 0
  • Konular4
  • Mesajlar4
  • SMS Onayı:Yapılmadı
  • Hesap Onayı:Doğrulanmadı
Evet arkadaşlar günümüz çağında akıllı telefon kullanmayan kullanıcı yoktur şuanda. Herkesin elinde 8 yaşındaki çocuğun elinde bile olan akıllı telefonlar mevcuttur. Ve bu akıllı telefonları alırken dikkat edilmesi gereken bir çok özellik ve sağlık konusunda uzmanların görüşü önemlidir. Bu yüzden. Aşağıda yazacagimiz yazı da anlatılmıştır. Yazan arkadaşa çok teşekkür ederim bizi bilgilendirdiği için. Ben de sizlerle paylaşmak ve bilgilendirmek istedim. 

İşletim Sistemi

Android mi iOS mu yoksa Windows Phone mu?

Aslına bakılırsa işletim sistemi kullanıcının ihtiyaç ve beklentilerine göre değişebilecek bir tercih meselesi. Hangi işletim sistemini kullanıyor olursa olsun artık akıllı telefonlar temel bir çok ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde tasarlanıyorlar.
iOS, Apple cihazlarda (iPhone, iPad ve iPod) kullanılırken Android bir çok markanın farklı cihazında kullanılıyor. Windows Phone kısmında ise öne çıkan marka olarak Microsoft Lumia (ya da eski adıyla Nokia) görüyoruz.

Uygulama ve oyun desteği olarak bakıldığında Android ve iOS, Windows Phone’a göre birkaç adım önde. Popüler birçok uygulamayı her üç işletim sisteminde de bulabilirsiniz.

Eğer kişiselleştirilebilir bir cihaz istiyorsanız, harici cihaz ve hafıza kartı desteği, daha kolay dosya transferleri sizin için önemliyse Android sizin için doğru seçim olabilir. iOS işletim sisteminde dosya sistemine direkt erişim olmadığından dosyalarınızı aktarmak ve görüntülemek daha zor olacaktır.

Google uygulamalarını sıklıkla kullanıyorsanız Android, Microsoft uygulamalarını kullanıyorsanız da Windows Phone sizin için doğru seçim olabilir. Aynı zamanda farklı Apple cihazlarına sahipseniz (örneğin Mac ya da iPad) telefonunuzun iOS olması ekosistemi tamamlayacaktır.

Zamanında özellik ve güvenlik güncellemelerini almak istiyorsanız iOS ya da Android One serisi (General Mobile 4G) ya da son iki serisi henüz ülkemizde olmasa da Nexus cihazlar doğru seçim olacaktır. Farklı bir Android cihaz alacaksınız en azından Android 5 Lollipop güncellemesi olan bir cihaz almanızı öneriyoruz. Ayrıca alacağınız cihaza verilen Android sürüm desteğini de internetten araştırın. Çoğu üretici Android güncellemelerini ve hatta güvenlik güncellemelerini cihazlara vermiyor ya da çok geç veriyor. Şu an Android 5.1 yüklü olarak aldığınız cihaz hiç güncellenmediği takdirde birkaç ay sonra bir çok güvenlik açığına savunmasız kalacağı gibi yeni çıkacak Android sürümlerinin özelliklerine de sahip olamayacaktır. Cihazı alırken custom ROM desteği olması da büyük bir artıdır. (Örneğin Cyanogenmod tarafından desteklenen cihazları tercih etmeniz ileriye yönelik size yazılımsal bir alternatif sunabilir)

Windows Phone tercih edecekseniz cihazınızın Windows 10 Mobile desteklediğinden ya da yakın zamanda güncelleneceğinden emin olun.

Akıllı Seçim Yapın

İhtiyaçlarınızı ve Bütçenizi Bilin

Sizin için önemli olan şeyler ne, buna karar verin. Örneğin sizin için en önemli 3 özelliği sıralayabilirsiniz. Kamera, şarj, hız ve performans, bağlanabilirlik, kullanım kolaylığı, dış görünüş, güncelleme alması, ikinci el fiyatı, hafıza boyutu vb. gibi unsurlardan neler sizin için en önemli onlara karar verin.

Çoğu teknoloji marketi size ihtiyacınızdan fazlasını satmaya çalışacaktır. Belirli bir bütçe aralığı belirleyerek bunun üzerine çıkmamanız en doğrusu olabilir.

Artık raflardaki bir çok akıllı telefon internete girme, sosyal medya kullanımı, mesajlaşma vs. temel ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilir. Eğer ihtiyaçlarınız bunun ötesine gitmiyorsa 600-1000 TL arası bir cihaz alarak hem bütçenizi zorlamamış hem de ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz.

Eğer iyinin de iyisini istiyorsanız markaların amiral gemisi modelleri arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Bunlardan da yukarıda anlattığımız üç temel ihtiyaca göre birini seçebilirsiniz. Her yönüyle mükemmel bir cihaz yoktur, önemli olan size uyması.

Çok Ucuza Kaçmayın

Bütçenize göre tercih edin derken akıllı telefonlar için 500 TL altına düşmenizi pek önermiyoruz. Bunun nedeni bu fiyatın altında ucuz üretim, sorunlu cihazlara çok sık rastlamamız. Herkesçe bilinen güvenilir markaları almaya çalışın. Yine bilindik mağazalar veya internet sitelerini kullanmanızı da tavsiye ediyoruz.

Çok çok önemli bir nokta da kimsenin 2500 liralık bir cihazı 300-500TL’ye veremeyeceğidir. Bu yüzden televizyonda ya da internette gördüğünüz ya da pazarlamacılarca aranarak ikna edilmeye çalıştığınızda bunu lütfen unutmayın. Muhtemelen kopya bir cihazı, garantisiz veya yasadışı bir yolla alıyorsunuzdur. Örneğin S6 denildiğinde bunun Samsung Galaxy S6 olup olmadığından emin olmalısınız.

Mutlaka Araştırma Yapın

İnternetteki karşılaştırma sitelerinden cihazın özelliklerini öğrenin, YouTube gibi platformlardan tanıtım videoları ve incelemeleri mutlaka izleyin. Forumlarda cihaz sahiplerinin yorumlarını araştırın. Cihazı alırken artı ve eksilerini bilerek almanız sizin faydanıza olacaktır.

Sadece Dış Görünüşe veya Parasına Bakmayın

Piyasada çok güzel görünen ancak içi boş olan cihazlar da var. Alacağınız cihazın üretim teknolojisi ve materyali her ne kadar önemli olsa da sadece güzel görünüyor diye cihaz almanız sonrasında pişman olmanıza sebep olabilir. Ayrıca alacağınız cihazın tüm özelliklerini kullanamayacaksanız sadece “havalı” diye bütçenizin üstünde cihaz almanız da pek mantıklı değil. Kullanılan cihazın bir itibar ya da güç göstergesi olmadığını belirtelim.

Satıcılara Her Zaman Güvenmeyin

Gittiğiniz mağazalardaki görevlilere her zaman güvenmemenizde fayda var. Büyük teknomarketlerde bazı görevliler özellikle bazı markaları “övmek” için ilgili markadan ücret alırlar. Ayrıca bazı görevliler ne yazık ki satmaya çalıştıkları cihaz hakkında yeterli bilgiye sahip olmayıp sizi yanlış yönlendirebiliyorlar. O yüzden almayı düşündüğünüz cihazları mağazaya gitmeden çok iyi tanımanız yerinde olacaktır.

Akıllı Telefonların Teknik Özellikleri

İşlemci ve Chipset Seçimi

Özellikle Android cihazlarda çok farklı konfigrasyonlar bulabilirsiniz. Bunlarda ilk göze çarpanlar Snapdragon ve Exynos işlemciler. Cihazın işlemcisinin “hızı” ve çekirdek adedi bazen sadece göz boyamak için kullanılabiliyor. Bu yüzden cihazın gerçek performansını internetteki benchmarklardan inceleyebilirsiniz. 4 çekirdekli 1.2 Ghz ve üstü cihazlar çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

Qualcomm Snapdragon işlemciler daha fazla cihazda kullanıldığından eğer custom ROM yüklemek isterseniz daha geniş geliştirici kitlesine sahiptir. Ancak bu seneki testlerde performans birincisi cihazların da Samsung’un Exynos mimarisinde olduğunu belirtelim. 2016 yılında çıkacak yeni cihazlarda ise bu fark kapanacak gibi gözüküyor. Hatta Samsung, bazı cihazlarında Snapdragon işlemciler kullanabilir.

Bellek Seçimi

Piyasadaki çoğu cihaz 1.5 ile 4 GB arasında bellek içeriyor. Android’in yeni sürümleri özellikle 5.1 ve 6.0 ile bellek kullanımı oldukça optimize etti. Yakın zamanda yaptığımız Samsung Galaxy J7 incelememizde cihazın 1.5GB RAM’e sahip olsa da çoklu işlem performansı bizi şaşırtmıştı. Bununla birlikte iPhone’lar yıllardır 1 GB ve 2 GB bellek kullanarak aslında fazla belleğin satış stratejisinden öte gitmediğini doğruluyor.

Ancak üst segment cihaz alacaksanız en az 3 GB bellekli cihazları tercih etmelisiniz.

Teknik Not: Cihazın gerektirdiği bellek miktarı ekran çözünürlüğüne oldukça bağlı bir özellik. J7 720p ekrana sahip bir cihazdı ve tabii ki 2K ekranlı bir cihazda 3 GB altında bir bellek sorun çıkaracaktır. 

Kamera Seçimi

Akıllı telefonlarda kamera seçimi yaparken megapiksel değerinin eskisi kadar önemli olmadığını unutmayınız. Lens açıklığı vb. bir çok değer de önemliyken bizim görüşümüz en önemli etkenin sensör kalitesi olduğu. Bu yüzden almayı düşündüğünüz cihazlarla çekilmiş fotoğrafları incelemeniz en doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır. Özetle 13 MP bir cihaz 20 MP bir cihazdan daha kaliteli fotoğraflar çekebilir.

4.5G (LTE) Desteği

Akıllı telefonunuz en son mobil iletişim teknolojisi olan LTE ya da bilinen adıyla 4G (ya da 4.5G) teknolojisini desteklemesi, bir kaç ay sonra ülkemizde de kullanılacak teknolojiye uyum sağlaması açısından önemli. Şu an 700-800 liraya bile 4G destekli cihazlar bulabilmeniz mümkün.

Garanti ve Satış Sonrası Destek

Cihaz alırken satış sonrası alacağınız desteğe de dikkat etmekte fayda var. Örneğin garanti hizmetini hangi firma sağlıyor. Bu firmayla daha önce kötü bir tecrübe yaşamış olabilirsiniz. Teknik servis ağı ne düzeyde, müşteri hizmetlerine kolayca ulaşabiliyor musunuz?

Yazılım güncellemeleri konusunu işletim sistemleri kısmında açıklamıştık. Yazılım ve güvenlik güncellemelerini satış sonrası destek olarak değerlendirebilirsiniz.

Bazı teknomarketler ya da firmalar garanti uzatma ya da ekstra sigorta gibi hizmetler sunuyorlar. Bu hizmetleri cihazı almadan önce araştırmanız ve şartlarını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Paralel İthalat ve İkinci El

Paralel ithalat, resmi distributor dışında başka bir firma tarafından ülkeye sokulan cihazlara verilen addır. Bunlar cihazın yetkili servisi yerine ithalat yapan firma tarafından garanti hizmeti alır. Paralel ithalat cihazlar genelde biraz da ucuzdur ve yasaldır.

Bazı durumlarda paralel ithalat yapan firmalar, yetkili servislerden daha çok ilgilenebildikleri gibi bazı durumlarda doğru dürüst garanti hizmeti alamadığınız da olabilir. Bu yüzden paralel ithalat alırken ithalatçı firmayı araştırmanızda yarar var. Ayrıca paralel ithalat ürünlerin model numaraları ve cihazla verilen aksesuarlar ve hediyeler de resmi ithalata göre farklı olabiliyor. Bu noktaları satıcı ve ithalatçı ile görüşerek sormanız ve öğrenmenizde fayda var.

İkinci el cihaz alırken cihazı satın almadan mutlaka iyice test edin. Kimse “sorunsuz” ve “yeni” bir cihazı özel bir durum olmadan satmak istemez. Bu yüzden satıcıya neden sattığını da sormanızda yarar var. Eski bir modeli ikinci el ile çok daha ucuza alabilirsiniz, ancak ince eleyip sık dokuyun deriz.



Anahtar Kelimeler

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler indir, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Videosu, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler online izle, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Bedava indir, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Yükle, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Hakkında, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler nedir, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Free indir, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler oyunu, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler download, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler webmaster, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler webmaster forum, Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler webmaster platformu


Foruma Git: