Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor!
wmfrmtyfn
Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor!
0
1398
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):1 Ziyaretçi
Şuan Çevrimdışı!
Şuan Çevrimdışı!
wmfrmtyfn Yeni Üye
*

  • Konum: 6 | Ankara
  • Rep puanı 1
  • Konular1
  • Mesajlar17
  • SMS Onayı:Yapılmadı
  • Hesap Onayı:Doğrulanmadı
2015 ile 2017 yılları arasında yüzde 200 seviyesinde bir girişim sermayesi fonu artışı gören Londra’nın yapay zeka alanında büyük bir merkez olma yolunda hızla ilerlediği açıklandı. Detaylar haberimizde;

[Resim: londra-yapay-zeka-alaninda-dev-bir-merke...87x400.jpg]

Londra’nın küresel yapay zeka merkezi olarak ünü hızla yayılırken, yatırımcılar da şehre adeta akın ediyor ve buranın dev bir merkez olmasına katkı sağlıyor. Yayınlanan yeni Pitchbook verileri de Londra’nın yapay zeka alanında dev bir merkez olmak için hızla ilerleme kaydettiğini gösteriyor. 
Verilere göre 2015 ve 2017 yılları arasında Londra’daki yapay zeka geliştiricilerinin yüzde 200’den fazla risk sermayesi fonu artışı kaydettikleri belirtildi. Londra, New York, San Francisco ve Seattle’da ofisleri bulunan finansal veri ve yazılım şirketi Pitchbook’un araştırması ayrıca dünya çapındaki yapay zeka yatırımlarındaki artışın genellikle Londra’da görülenlerin gerisinde kaldığını vurguladı.

Keza Londra’nın sektörü geçen yıl yüzde 43’lük bir yatırım artışı yaşarken, Paris ve Berlin sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 19 yükselmişti.

[Resim: londra-yapay-zeka-alaninda-rakiplerine-fark-atiyor.jpg]

Pekin, Bangalore ve Tel Aviv’in yapay zeka sektörü ise 2017 ile 2018 yılları arasında yatırımda bir düşüş yaşamıştı. Bu arada New York’un yapay zeka sektörü ise yüzde yüz oranında bir arış görmüştü. Yatırım bankacılığı şirketi GP Bullhound’un yönetici direktörü Alexis Scorer da yapay zekanın çok yönlülüğünün Londra ekonomisi tarafından tamamlandığını söyledi.

Alexis Scorer ayrıca yapay zekanın çok geniş bir endüstri üzerinde etkisi olan bir teknoloji olduğunu ve bu endüstrilerin Londra’da çok iyi temsil edildiğini dile getirdi.

[Resim: londra-yapay-zeka-sektoru-yukseliste.jpg]

“Büyük teknoloji şirketlerinin bu sektördeki yetenekleri cezbetmesi ve elde tutması çok zor ve Londra söz konusu teknolojinin sınırlarını zorlayan pek çok yapay zeka yeteneğine sahip” yoruuyla da dikkat çekti. CognitionX verilerine göre de sektördeki yatırımcıların yüzde 62’si Londra’yı yapay zeka yeteneği konusunda en iyi Avrupa lokasyonu olarak adlandırmıştı. 

Şubat ayında yapay zeka araştırma örgütü JF Gagne tarafından yapılan bir araştırma da ABD’nin ardından İngiltere’nin dünyanın en iyi yapay zeka profesyonellerine sahip olduğunu göstermişti. Imperial College London’da yapay zeka profesörü olan Nick Jennings’in de konuyla ilgili verdiği bir demeçte, yapay zekanın çözülmüş bir teknoloji olmadığını ve hala kullanılmayan bir potansiyele sahip olduğunu savundu.

Yapay zekanın gelecekte her yerde kullanılır hale gelip, çok daha fazla yatırım yapılabilir olacağını savunan profesör, söz konusu teknolojiye tam da şu anda çok fazla ihtiyaç duyduğumuzu çünkü çok fazla bilginin üretildiğini ve bu verilerle tek başımıza baş edemediğimizi vurguladı.

Kaynak: https://paratic.com



Anahtar Kelimeler

Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor!, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! indir, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! Videosu, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! online izle, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! Bedava indir, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! Yükle, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! Hakkında, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! nedir, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! Free indir, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! oyunu, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! download, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! webmaster, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! webmaster forum, Londra Yapay Zeka Alanında Dev Bir Merkez Olma Yolunda Hızla İlerliyor! webmaster platformu


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yapay zekâ yargıda da tartışılıyor cancan 1 1,257 24-01-2022, Saat: 13:20
Son Mesaj: Arax
  YAPAY ZEKA TEHLİKELİ Mİ FAYDALI MI ? muhammed 1 1,594 11-10-2018, Saat: 10:26
Son Mesaj: wmfrmtyfn

Foruma Git: